דפים

יום רביעי, 23 בדצמבר 2015

להיות או לא להיות בית מארח / עוגת זילוף



ההורים בכיתה של הבן שלי מתחלקים לשתי קבוצות:

הורים שאני לא מכירה, והורים שמאוד אוהבים להתנדב. המתנדבים מסתערים על כל פעילות, ממחזור פקקים, לאיסוף צמיגים. מוכנים להכריז על שביתה אם נייר הטואלט בשירותי בית- הספר לא מספיק רך.
אני בת כלאיים של שתי הקבוצות- מתנדבת ואז שואלת את עצמי למה בדיוק הייתי צריכה את זה, ואז מתנדבת שוב.

התנדבתי לעשות בית מארח לילדי כיתה א'. הכנתי פעילות חינוכית, אפיתי עוגה, ארוחת ערב בריאה, ובדיוק כשחשבתי שכבר ראיתי הכל, הגיעו הילדים.

אז לכל האימהות שעלו לאחרונה לכיתה א'- הכנתי כמה טיפים איך להתמודד עם בית מארח:

1.      לא משנה כמה מחשבה, כסף וזמן תשקיעי בפעילות שאת עושה, זה אף פעם לא יתנהל כפי שאת מצפה; או שהם ישתעממו, ויינטשו אותך לטובת המחשב. את כבר תמצאי את עצמך אוספת לבד את כל הפתקיות הצבעוניות שהכנת (על חשבון שעות השינה שלך), או שאחד הילדים ימצא סיבה להיעלב ממשהו (סחר בנשים, מתווה הגז, או שהחברים בחרו לשחק במשחק שהוא לא רצה). בכל מקרה את יכולה לאפסן את האקססוריז שקנית לבית המארח לילד הבא- בתור שלך, כי בעוד שנתיים גם הוא עולה לכיתה א'.

2.      לא חשוב באיזה פעילות בחרת, העיקר שלא תכריזי על מנצח. במידה ותעשי זאת יהיה מישהו שיחלוק עליך ויחשוב שמגיע לו לנצח, או שמישהו ייעלב שהוא הפסיד. שום דבר שמשא ומתן ארוך ועיקש לא יוכל לפתור. רק תחזיקי  אצבעות שזה לא יהיה אותו הילד מהסעיף הקודם.

3.      הכנת ארוחת ערב בריאה? זה מרשים רק את ההורים שהילדים שלהם מסכימים לטעום מאכלים חדשים (את כל השלושה שאי פעם התארחו אצלך ). אל תצפי שהילדים יזרמו עם זה. נכון! בבית שלך אוכלים רק בריא! אבל כשהם בקבוצה יש להם כוחות שאת לא מודעת להם. את תישארי וונדר- וומן גם אם תגישי להם נקניקייה.

4.      זה רק עניין של זמן עד שילד אחד יחטוף אוכל מהצלחת של ילד אחר. אפילו אם זה הקשה- החצי- אכול של הפיצה. בכל מקרה יתפתח מזה ריב, אפילו אם הילד שחטפו לו בכלל שבע. בסוף, אם יישאר לך כוח, תזכי לצקצק בלשונך ולהגיד שבדור שלך זה לא היה קורה.

5.      תחביאי את הקינוח. אם אפית עוגה תחתכי לפרוסות מראש. תצפי שנחיל ילדים שואג יתנפל עליך ויריב מי יקבל ראשון. ובדיוק כשחשבת שניצלת יקום הילד שיזכיר לך שהוא לא אוהב עוגות. תציעי לו חטיף אחר רק בשביל ששאר הילדים ירצו בדיוק כמו שלו.

6.      תכיני סרט לגיבוי! נכון שלפעמים את מגיעה לבית מארח וכל הילדים יושבים מרוכזים מול סרט, אחרי שאכלו ועשו פעילות, ואת אומרת לעצמך, איזה יופי. מעניין איך היא עשתה את זה... זה רק בגלל שלא ראית מה היה חמש דקות לפני שהיא לחצה על פליי. הכאוס שמתחולל עכשיו בבית שלך, היה קודם בבית שלה.

7.      תחביאי את חיות המחמד שלך. בקבוצה של עשרה ילדים תמיד יהיה את ההיסטרי שיפסיק לנשום בגלל פודל ננסי או את הילד שבדיוק כזה יש לסבתא שלו בבית וימרוט לחתול את השפם.

8.      לא משנה כמה את סובלת, מתוזזת, וצורחת- תצלמי. את כולם ביחד, וכל ילד בנפרד. בסופו של דבר איכות הבית מארח לא נמדדת בכיף שהילדים הפיקו אלא בתמונות ששלחת לאימהות שלהם.

9.      הודעת לכל ההורים שהפעילות מסתיימת בשבע. פתחת קבוצת וואטסאפ, ושלחת מיילים לתזכורת. אף על פי כן, תמיד יהיו את ההורים המאחרים. באורח פלא יוצא שדווקא ההורים של הילדים השובבים, התזזיתיים או הבכיינים מגיעים באיחור (או ילד אחד עם כל התכונות יחד). אל תדאגי, עד כיתה ח' הילד שלך כבר יספיק למרוח להם נזלת על הספה המעוצבת.

10.  סעיף אחרון וסיימת: חשבת שהכל נגמר ואת יכולה לצלול בחזרה אל חייך השלווים? אז חשבת! עכשיו את צריכה לשלוח מייל מסכם לכל הכיתה, ולספר להם כמה נהנית ואיזה מקסימים הילדים ושאת כבר ממש לא יכולה לחכות עד הפעם הבאה.

לסיכום, בדיוק כשאת חושבת שסיימת להתנדב עד כיתה ב' לפחות, מגיע היומולדת. ואיך אפשר בלי לחגוג יומולדת? אז תזמיני אולם, ליצן, מתנפחים, עוגה ותקווי שייגמר מהר. ומה איתך את שואלת? את כבר תנוחי בקבר.
שיהיה לך בהצלחה.


 שלבים להכנת עוגת זילוף

חומרים:

-עוגה בחושה גבוהה מאד בקוטר 24 ס"מ לפחות אפויה ומצוננת לחלוטין.
-ציור מודפס שאותו אנו מעוניינים לזלף. טיפ- עדיף לקחת ציור מדפי צביעה- קל יותר להעתיק את קווי המתאר.
-נייר פרגמנט
-צימקאו
-6 מיכלי שמנת מתוקה
http://www.lachef.co.il/image/users/198707/detail/big/2990927.jpg-3 חפיסות אינסטנט פודינג וניל בעיני באופן אישי של אסם הוא המוצלח ביותר
-צבעי מאכל
-צנטר כוכב פתוח קטן
-שקיות זילוף- אני באופן אישי מעדיפה את הירוקות
-תחתית לעוגה עגולה ומוזהבת
1.     - פנו לכם שעות רבות בלו"ז.

2.      ישרו את העוגה שהכנתם, הפכו אותה והניחו אותה הפוכה על גבי תחתית העוגה.

3.      הניחו את נייר הפרגמנט על גבי הציור שבחרתם והעתיקו אותו.

4.      הכינו עיפרון שוקולד- להלן קישור להסבר מצוין של עודד פישר כיצד להכין עיפרון שוקולד https://www.youtube.com/watch?v=NJkegw3urbM

5.      המיסו צימקאו במיקרוגל בפולסים קצרים ומזגו אותו אל עיפרון השוקולד. דאגו שהצימקאו לא יהיה נמס מידי.

6.      עברו באמצעות עיפרון השוקולד על הציור כשהוא הפוך. והניחו בצד להתייצבות

7.      הקציפו שתיים מהשמנות עם פודינג הוניל ועם צבע המאכל של הרקע שבחרתם וצפו את העוגה. צננו היטב.

8.      הפכו את ציור השוקולד על גבי העוגה וקלפו את נייר האפייה. זו הסיבה שציירנו אותו הפוך עם עיפרון השוקולד.

9.      מלאו את שקית הזילוף עם צנטר הכוכב בצבע ברקע והחלו לזלף את הרקע מבחוץ כלפי פנים. אם יש צורך הכינו עוד שמנת מוקצפת עם פודינג בצבע המתאים. אופן הזילוף: לחיצה קצרה קרוב לעוגה על שקית הזילוף ושחרור. מזלפים כוכבים קטנים וצמודים מאד האחד לשני.

10.  מקציפים את יתרת השמנת והפודינג ומכינים בקעריות קטנות את צבעי המילוי של הציור. בכל פעם ממלאים צבע אחר באמצעות שקית זילוף נקייה עם הצבע הרלוונטי. ניתן לקשט בפאופן ספונטני את תחתית העוגה באמצעות הצבעים שממלאים את העוגה.

הערות

1.      אין למלא את שקיות הזילוף ביותר מידי קצפת. היא נמסה בגלל חום היד וקצפת נמסה לא נראית טוב על העוגה.

2.      קצפת שלא נמצאת בשימוש יש להניח במקרר. זה אומר שתיגשו למקרר פעמים רבות, אבל העוגה תראה נהדר.

3.      יש אנשים שמציירים את ציור השוקולד כפי שהוא, מרימים אותו ומניחים על העוגה במקום להפוך- זה אפשרי אבל לי באופן אישי זה קשה יותר.

4.      את ציור השוקולד רצוי לצייר בקווים עבים ולא דקים- יהיה קל יותר להעביר אותו.

5.      אם ישנן טעויות ואי דיוקים בציור השוקולד לא קרה דבר- הקצפת תסתיר אותם.

6.      לגבי צבעי המאכל- אני משתמשת בצבעי ג'ל, אבל ניתן להשתמש בכל סוג של צבע.

7.      כל אחד יכול להכין עוגת זילוף. צריך רק סבלנות וזמן.




בתאבון! 



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

">